2020 kokkuvõte

Missugune oli aasta 2020 meie jaoks? Praegu vaevleme ikka koroonakriisi küüsis.
Pärnumaa Kurtide Ühingu klubi oli mullu veebruarikuust suletud. Suveperioodil oli rahulikum aeg, inimesed said taas kokku. Kuid novembrikuust praeguseni on taas suletud.
Paljud üritused jäid ära. Oli plaanis minna ekskursioonile Sankt-Peterburgi. Jäi ära. Siis otsustasime teha Lõuna Eesti reisi koos majutusega Värska sanatooriumis. Ka see jäi pandeemia tõttu ära. Veel jäid ära aastakoosolek, emadepäev, jaanipäev, karnevaliõhtu ja jõuluõhtu.
Pidime sel aastal korraldama suurejoonelise Pärnumaa Kurtide Ühingu 95.aastapäevapidu, mis ka jäi ära.
Õnneks oli meil võimalus tähistada rahvusvahelist kurtide päeva väljasõiduga Raplamaale. Seal, Vahastu küla seltsimajas oli meil väike koosviibimine ning tähistasime ka PKÜ 95.aastapäeva. Kuigi meil külalisi teistest ühingutest ei olnud (ikkagi koroonakatk), ei takistanud see meid Pärnumaa Kurtide ühingu juubelit tähistamast. Vahastu sügislaadal said meie kurdid teha mitmeid oste ning osaleda loteriis. Edasisõit kulges Atla sügislaadale ning Mahtra talumuuseumi. Raplamaa on üks ilus ja tore maa ning inimesed väga sõbralikud.
Täiskasvanute jõuluõhtu jäi ära. Aga lapsed said jõulukingitused kätte. Seekord sõitis Jõuluvana iga lapse koju. Vanematega leppisime eelnevalt kokku, et mingil ajal on Jõulumees akna või ukse taga. See üritus õnnestus väga hästi. Lapsed olid elevil akna taga Jõulumeest nähes. Kingipakid jäeti paraku ukse juurde, sest koroona tõttu ei tohtinud inimesed kokku puutuda. Lapsed olid väga rõõmsad.
Pärnumaa Kurtide Ühing tänab kõiki oma liikmeid kannatlikkuse eest sel raskel, 2020.aastal! Püsime kodus! Ükskord saame sellest viirusest lahti! Raskel ajal jäi kurtide klubi suletuks.
Samuti täname koostööpartnereid Pärnu Kurtide Spordiseltsist Eero ja OÜ Pinveti.
Tänud Eesti Kurtide Liidule, kes seisab selle eest, et operatiivne info jõuaks igale kurdile koroonakriisi ajal, näiteks ETV viipekeelsed uudised ning valitsuse infotunnid viipekeeles.
Suur tänu meie Pärnumaa Kurtide Ühingu viipekeeletõlkidele abi eest erakorralistes tingimustes koroonakriisi ajal.
Pärnumaa Kurtide Ühing tervitab kõiki meie liikmeid ja soovime teile head vana aasta lõppu! Rõõmsat aastavahetust ja kõike ilusat uuel aastal! Hoiame tervist!